Carregant...

Detall de notícia

  • Sasplugas i Torres amb el cartell de la 31 edició del Tour Auto de fons. (Foto: E. P.)
  • El cartell del Tour Auto. (Foto: E. P.)
  • Torres i Sasplugas durant la roda de premsa celebrada avui. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera , 07/04/2022 A LES 18:05

El Tour Auto acabarà a Andorra la Vella i portarà més de 1.000 nits d'hotel

Andorra la Vella.- L'arribada de l'etapa final del Tou Auto, la prova híbrida entre velocitat i ral·li més important per a vehicles clàssics deixarà més de 1.000 pernoctacions. Així ho han explicat avui el secretari general de l'Automòbil Club d'Andorra, Toti Sasplugas, i el director de Producte i Nous Projectes d'Andorra Turisme, Enric Torres, durant la roda de premsa de presentació de la logística de l'esdeveniment. "Estem convençuts que l'arribada d'una prova com el Tour Auto no fa sinó que reforçar la marca Andorra cap a l'exterior" ha afirmat Torres qui ha recordat que "en aquesta competició hi participen pilots vinguts d'arreu del món". Els aficionats al motor podran gaudir de joies de l'automoció com el Ferrari 365 GTB/4 durant la part competitiva, o en el parc tancat que serà al Parc Central el dissabte 30 d'abril a la tarda, un cop hagi acabat la darrera cronometrada especial.

Per la seva part, Sasplugas ha afegit que "estem davant d'un visitant que no ve habitualment. Es tracta d'autèntics col·leccionistes de l'automoció i que, en conseqüència, tots compten amb un gran poder adquisitiu". Com ja s'havia explicat anteriorment, el Tour Auto, que arrencarà des de París el 25 d'abril, viurà la seva darrera etapa al Principat, amb una espectacular especial que es disputarà al Coll d'Ordino. "Per a l'organització d'aquesta prova, les millors carreteres han d'estar acompanyades de paisatge, gastronomia... una experiència completa per als participants" ha remarcat Sasplugas i ha dit que "aquí, a Andorra, han trobat tot això i a més a més, sabem que ha estat un revulsiu per la prova, especialment per als participants que vénen de més lluny".


Una inversió de 200.000 euros
Com en qualsevol prova esportiva, l'arribada a una ciutat sempre té uns costos associats. En aquesta ocasió, segons ha detallat Torres, l'import és de 200.000 euros, que assumeixen entre l'ACA, Andorra Turisme, Andorra Business i els comuns d'Andorra la Vella, Ordino i Escaldes-Engordany. Cal recordar que la parròquia escaldenca, acollirà al Prat del Roure el sopar de Gala que clourà els actes del dissabte i en què s'estima que hi haurà unes 950 persones, totes integrants de la caravana del Tour Auto.

No obstant això, Sasplugas ha explicat que "aquests 200.000 euros es paguen a l'organització, qui a banda de situar el naming d'Andorra en tota la cartelleria d'aquesta 31a edició, es compromet a buscar l'allotjament al país per a tota la caravana així com cercar a proveïdors locals per tal que aquests facin el sopar de Gala. És a dir, directament, reverteixen en el país".


Una logística de ral·li
Per als aficionats que vulguin accedir a veure l'especial cronometrada del Coll d'Ordino, el secretari general de l'ACA ha recomanat que "hi vagin amb molta antelació i estiguin disposats a caminar força. Com en qualsevol prova de ral·li". Sasplugas ha remarcat que "per a tots els seguidors del motor és una oportunitat única de veure joies que surten molt poc a la carretera, però hem de ser conscients que cal antelació i paciència i tenir clar que probablement s'haurà d'aparcar lluny". Pel que fa a l'exposició que es farà al Parc Central. l'entrada serà de pagament per als majors de 12 anys. Per contra, el circuit lúdic on els més petits podran pilotar un mini Ferrari serà d'accés lliure per a tothom.