• La capitana de la selecció sub19, Maria Moles, durant el partit d'aquesta tarda. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Per Eduard Piera, 05/04/2022 A LES 18:01

La sub19 femenina comença la segona fase del Pre Europeu amb victòria

Andorra la Vella.- El futbol andorrà està de dolç. Ja poc més d'una setmana vivíem, per primer cop, dos triomfs seguits de la selecció masculina absoluta. Avui, la sub19 femenina ha igualat la gesta i ha aconseguit sumar dues victòries seguides i, a més a més, ho ha fet en partit oficial. L'1-0 d'aquesta tarda contra Geòrgia permet a la nacional arrencar la segona fase tal com va acabar la primera, guanyant. Si fa uns mesos va ser un solitari gol de Zoe Montero el que va donar el triomf, avui ha estat la capitana, Maria Moles, qui des del punt de penal ha marcat per deixar els primers tres punts a casa.

La primera part del partit ha estat d'allò més entretinguda. Malgrat que, pressumptament, Geòrgia havia de dur el pes del partit, les jugadores de José Martín no s'han arronsat en cap moment i han sortit a jugar de tu a tu al conjunt de l'Europa de l'Est. Els intercanvis de cops han estat constants i una encertada Alba Isal ha evitat el gol visitant en un parell d'accions. Malgrat això, la més clara del primer acte ha estat per a les jugadores tricolor. I, a més a més, ha arribat en una de les jugades que han estat claus en l'esdevenir del matx. Kobalava ha comès una falta prop de la frontal sobre la sempre incisiva Laia Solé i ha vist la targeta groga. Gemma Lluch ha estat l'encarregada d'executar el lliure directe i ha estavellat la pilota al pal de la porteria de Tabagari. Corria el minut 36 de partit, i era evident que Andorra havia sortit amb la clara idea de no ser una comparsa i, el pas dels minuts, no feia sinó assentar el plantejament de les locals. Tot i això, s'ha arribat al final dels primers 45 minuts sense gols.

El començament de la segona part ha estat d'allò més intens al camp de futbol de la Borda Mateu. Quan es portaven només cinc minuts de joc, Kobalava ha tornat a fer una dura entrada, en aquesta ocasió sobre Gil i la jugadora georgiana ha vist la segona targeta groga. Amb 40 minuts per endavant, les visitants es quedaven amb 10 jugadores. Les de José Martín, amb la superioritat numèrica, han fet un pas endavant i han tingut diverses ocasions, però no han trobat porteria. I quan Geòrgia sorprenia amb un contracop, Alba Isal estava sempre ben posicionada. El segon moment culminant del partit ha arribat als 64 de joc, quan Laia Sin ha estat objecte de penal per part de Svanidze. La capitana, Maria Moles, ha agafat la responsabilitat i sense dubtar ha executat la pena capital i ha fet pujar l'1-0 en el marcador. Amb l'avantatge en el marcador, les locals han buscat ampliar la diferència, però no han aconseguit marcar més gols. Victòria històrica per la jove selecció femenina per encetar el Pre Europeu. Ara, divendres s'enfrontaran contra Eslovàquia, que avui ha golejat per 8-0 a Armènia, i es jugaran la primera posició del grup.

FITXA TÈCNICA:

Andorra: Alba Isal; Lucía, Gil, Rosas, Blasco; Gemma Lluch, Maria Moles (Chloe, 85'), Jessica, Laia Sin; Laia Solé (Celine, 81') i Zoe Montero (Uma de Vertiz, 56').

Georgia: Tabagari; Koblava, Jgushia, Svanidze, Kapanadze (Maruchanishvili, 66'); Kakhniashvili, Kvirkvaia, Tsiskariashvili (Modrekiladze, 46'), Diasamidze (Begiashvili, 85'), Enjibadze; i Sulashvili.

Gol: 1-0, Maria Moles (p) (65').

Àrbitre: Emanuela Rusta (Albània). Assistida per Mirjeta Salla (Albània) i May Moalem (Israel), com a quarta àrbitre Meitar Shmesh (Israel). Ha expulsat a la jugadora visitant, Kobalava, per doble amonestació (52')