Carregant...

Detall de notícia

  • El jove pilot de l'ACA, Raül Ferré. (Foto: E. P.)
  • Toti Sasplugas i Raül Ferré durant la roda de premsa de presentació de la temporada. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 05/04/2022 A LES 12:41

Raül Ferré fa el salt als Campionats d'Europa de Muntanya

Andorra la Vella.- Raül Ferré farà el salt al Campionat d'Europa de curses de muntanya. Així ho ha explicat l'integrant del programa de joves pilots de l'ACA avui, en la roda de premsa de presentació de la temporada que s'ha realitzat a la seu de l'Automòbil Club d'Andorra. "Estic molt content perquè tant al campionat de França com al d'Europa, que comencen aquest cap de setmana, hi ha els millors pilots de l'especialitat" ha dit Ferré. Quant als objectius, el pilot, que enguany farà la tercera temporada tant en competició com en el programa de joves pilots de l'ACA, aquests són ambiciosos i aposta per "aconseguir un top 10 en el Campionat d'Europa".

Sobre com ha afrontat la pretemporada, el pilot ha reconegut que "encara no he pogut provar la barqueta". No obstant això, Ferré ha afegit que "la base és la de la temporada passada, però s'hi han introduït millores que faran que tot funcioni més bé". El debut serà a França, en la primera prova puntuable per a l'europeu de l'especialitat i l'ascensió serà a Saint Jean du Gard - Col de Saint Pierre, una de les pujades amb més solera i que acumula més anys en el circuit competitiu. "No conec com és, però he treballat amb el simulador i sobretot amb molts vídeos, perquè és una cursa que fa molts anys que es fa".

Per la seva part, el secretari general de l'ACA, Toti Sasplugas, ha apuntat que "estem molt contents amb la progressió que està fent el Raül i per això hem plantejat un calendari tan exigent com aquest". A més a més, ha afegit que "nosaltres tenim molta confiança amb ell, i aquesta tot just serà la seva tercera temporada. No li albirem sostre". En aquest punt, Ferré ha destacat que "és molt important la feina que fem amb el psicòleg de l'equip, perquè ens ajuda a mantenir els peus a terra. Perquè avui estàs a dalt i demà ja no".