Dimecres 27 de novembre de 2024
|
21:53 H
Un moment de l'acte commemoratiu del desè aniversari de la primera Copa del Món d'esquí alpí celebrada a Andorra. (Foto: Grandvalira)
Desfilada de banderes dels països que hi van participar. (Foto: Grandvalira)

Grandvalira ENSISA celebra el desè aniversari de la primera Copa del Món d’esquí alpí a Andorra

Andorra la Vella.- Grandvalira ENSISA ha commemorat, aquest dissabte, en un acte simbòlic i de retrobament, el desè aniversari de la primera Copa del Món d'esquí alpí que va tenir lloc a Soldeu els dies 11 i 12 de febrer del 2012. Els membres del comitè organitzador i del comitè d'honor de l'esdeveniment, institucions del país i personalitats del món de l'esquí s'han congregat al peu de la pista Avet per assistir a una desfilada de banderes dels països que van participar aleshores, protagonitzada pels infants nascuts l'any 2012 del Soldeu Esquí Club (SEC) i de l'Esquí Club d'Andorra (ECA). Posteriorment, l'acte ha comptat amb les intervencions del cònsol major de Canillo, Francesc Camp; l'expresident de la Federació Andorra d'Esquí (FAE), Albert Coma; el director general de la Copa del Món 2012, Conrad Blanch; i el director de Grandvalira ENSISA, David Hidalgo.

La pista Avet del sector Soldeu de Grandvalira va rebre les proves d'eslàlom i de gegant de la Copa del Món femenina d'esquí alpí. L'austríaca Marlies Schild va pujar al més alt del podi en la prova d'eslàlom, convertint-se en la primera vencedora d'una prova de la Copa del Món disputada a Andorra. Per la seva part, la francesa Tessa Worley va ser la guanyadora del gegant.

Andorra es va convertir en el 25è país que rebia el gran circ blanc, el més important del món. L'esdeveniment va començar a prendre forma el 2008 quan la Federació Internacional d'Esquí (FIS) va atorgar les proves al país dels Pirineus. L'organització va suposar un gran repte per a l'estació, per a la FAE i per a tot el país, ja que la competició esdevindria una de les millors plataformes de promoció internacional d'Andorra com a destinació turística de neu.

L'edició del 2012 es recorda especialment per les inclemències de la meteorologia. A més, l'organització va treballar de valent la matinada del divendres 10 de febrer per reparar els efectes del temporal de vent (ràfegues de fins a 100 km) que havia afectat el muntatge de l'escenari de competició. L'equip, amb l'ajuda dels voluntaris, va aconseguir deixar tot a punt per disputar el gegant heretat d'una prova anul·lada a Courchevel que, a causa del vent, finalment va ser cancel·lat de nou.

Malgrat el fred, un total de 14.000 afeccionats van omplir al llarg dels tres dies l'arribada i els voltants de la pista Avet per animar i vibrar amb l'espectacle. A la cita es van acreditar un total de 3.000 persones i van competir 86 corredores de 17 països del món. L'organització va comptar amb el suport de 220 voluntaris en pista i de 150 fora d'aquesta i es van desplaçar fins a Andorra 230 professionals de 98 mitjans de comunicació.