Carregant...

Detall de notícia

  • La presentació dels uniformes per als Jocs de Beijing de les marques Kama i Akapi. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 19/01/2022 A LES 13:21

Esteve, Moreno, Vila i Verdú integraran la delegació als Jocs Olímpics d'Hivern

Escaldes-Engordnay.- Els esportistes que formaran la delegació andorrana per als Jocs Olímpics d'hivern, ja estan definits. Per a l'esquí alpí, han estat seleccionats Joan Verdú i Cande Moreno; mentre que per a esquí de fons, hi prendran part Irineu Esteve i Carola Vila. L'anunci l'ha fet el president del Comitè Olímpic Andorra, Jaume Martí, aquest matí, en la roda de premsa que s'ha celebrat a la seu d'Andbank, patrocinador del COA, per presentar els uniformes de carrer que lluiran a Beijing. En l'acte, a banda del propi Martí, del COA hi ha participat Jordi Orteu, a més a més del director de banca país d'Andbank, Josep Maria Cabanes.

L'expedició viatjarà cap a la Xina en dues tongades. Primer ho faran els esquiadors de fons, el proper 30 de gener, mentre que els d'alpí emprendran el viatge el 5 de febrer. Aquest fet, i la coincidència entre la cerimònia inaugural, que es farà el mateix dia cinc amb les proves de fons, farà que el banderer andorrà sigui un voluntari de l'organització. "Hem primat la salut dels atletes que han de competir, i no era operatiu que el dia abans de la carrera, la Carola o l'Irineu haguessin de fer 3 hores de tren d'anar i tornar" ha explicat Martí.

Sobre els resultats, Moreno ha dit que "el meu objectiu és fer el millor esquí, i si ho faig, segur que aconseguiré un bon resultat". Moreno, que competirà també en eslàlom ha dit que "és una disciplina que fa molt temps que no faig, però en els primers entrenaments les sensacions han estat molt bones". Per la seva part, Esteve ha evitat posar cap llistó i ha dit que "quan arribem, i vegem la temperatura que fa i el circuit que hi ha dissenyat, podrem valorar les possibilitats que tenim".

Pel que fa a la possibilitat que hi hagi una cinquena plaça, des de la FAE han indicat que era poc probable. En aquest sentit, el president del COA ha lamentat que "la Maeva, que tenia moltes opcions, no ha pogut classificar-se al no poder disputar la darrera prova a causa d'haver contret la Covid-19".