Carregant...

Detall de notícia

  • Carla Mijares al podi. (Foto: FAE)
Per Redacció, 17/01/2022 A LES 19:20

Carla Mijares torna amb una tercera a Kronplatz

Andorra la Vella.- Carla Mijares tornava a la competició i ha disputat l'eslàlom dels Nacionals de Geòrgia a l'estació italiana de Kronplatz, on ha assolit la tercera positicó i 37.22 punts FIS. Amb un temps de 1.23.22, Mijares ha acabat a 0.63 de la vencedora, la italiana Vera Tschurtschenthaler, que s'ha imposat amb 1.22.59. Segona ha estat la noruega Martine Fosmo Nyberg, a 0.44. La pròxima cita de l'andorrana serà la doble Copa d'Europa d'eslàlom de Meiringen-Hasliberg (Suïssa), el pròxim dimecres i dijous.

D'altra banda, Jordina Caminal i Jèssica Núñez, que competeixen a les curses FIS de descens de Santa Caterina Valfurva (Itàlia) han celebrat aquest dilluns un primer entrenament oficial, abans de la cursa d'aquest dimarts. En els entrenaments, Caminal ha estat 35a a 2.72 i Jèssica Núñez 57a a 4.23. La corredora més ràpida ha estat la italiana Vicky Bernardi, amb 1.06.42.

La Copa Ford U10, amb cinc proves des del gener fins a l'abril


La Federació Andorrana d'Esquí ha presentat, juntament amb els esquí clubs del Principat, l'edició d'enguany de la Copa Ford, un circuit U10 que es disputarà a totes les estacions d'Andorra des del mes de gener fins a l'abril. La primera cursa serà el pròxim cap de setmana a Soldeu, amb el Trofeu Illa del dia 23 de gener. La Copa Ford preveu un circuit de cinc curses repartides al llarg de la temporada. Així, el 27 de febrer se celebrarà a Arcalís el Trofeu Espunyes, el 5 de març al Pas de la Casa hi haurà l'Ski team race SIEP, el 3 d'abril a Soldeu es farà el Trofeu Crèdit i finalment el 10 del mateix mes, a Arinsal es durà terme el Trofeu Pollets.

El campionat serà per al club que sumi més punts (es donen punts WC segons classificació), i a cada prova, a banda de donar punts, també es farà entrega dels premis als millors classificats de l'etapa. La peculiaritat de la Copa Ford és que no és una cursa en format individual (tot i que baixen d'un en un) sinó que és una cursa per equips, i s'agafen els 10 millors classificats de cada club, se suma el temps i es classifiquen per club. No es farà pública la classificació individual, només la de clubs.

El gerent de la FAE, Carles Visa ha explicat que això els permet fer un salt qualitatiu en relació a l'organització d'aquestes curses. "Ens permet generar un vincle amb els nostres corredors, un vincle que els il·lusiona, que els manté motivats per treballar, millorar durant tota la temporada, i no d'una forma puntual", ha expressat.