Carregant...

Detall de notícia

  • El cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el director regional de The Ironman Group a Andorra, Espanya, Itàlia i Portugal, Agustí Pérez, durant la roda de premsa d'aquest dilluns. (Foto: L. G.)
  • El cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el director regional de The Ironman Group a Andorra, Espanya, Itàlia i Portugal, Agustí Pérez, visualitzant un dels espots publicitaris de la competició. (Foto: L. G.)
  • Els cònsols de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i Mireia Codina, durant la presentació del campionat del món de Triatló d'hivern. (Foto: L. G.)
  • El cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral, i el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo. (Foto: L. G.)
Per L. G., 17/01/2022 A LES 18:40

El campionat del món de Triatló d'Hivern que es disputarà a Naturland ja compta amb 250 inscrits

Sant Julià de Lòria.- El campionat del món de Triatló d'hivern, que se celebrarà per segon any consecutiu a Naturland, ja compta amb més de 250 inscrits de catorze països diferents. Ho ha manifestat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, durant la roda de premsa per presentar l'esdeveniment, qui a estat acompanyat pel cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, i pel director regional de The Ironman Group a Andorra, Espanya, Itàlia i Portugal, Agustí Pérez.

Gallardo ha posat en relleu que la xifra d'inscrits, la qual es pot ampliar al llarg de les pròximes setmanes, ja és superior a la que es va registrar l'edició anterior, i ha ressaltat que, com a novetat, l'esdeveniment no només comptarà amb la prova de triatló, sinó que també es durà a terme una duatló. El campionat del món se celebrarà del 3 al 6 de febrer a les instal·lacions de Naturland, tot i que una part del recorregut passarà per Arcavell, a l'Alt Urgell.

El titular de la cartera de Presidència també ha destacat els bons resultats de l'edició del 2021, un fet a tenir compte per la Federació Internacional de Triatló, la qual ha "tornat a confiar en Andorra com a seu del campionat". I ha recordat que l'esport suposa un 8% del PIB del país, un percentatge a tenir en compte, ja que "no és així a tot arreu" i té un "gran paper en la diversificació de la nostra economia". Pérez ha assenyalat que els atletes es dividiran entre les dues modalitats, de la tal manera que un 31% participaran en el duatló, que inclou una carrera corrent i l'esquí, i un 69% en el triatló, que suma la cursa en bicicleta.

Des de l'organització, han estimat que l'esdeveniment aportarà un retorn de 390.000 euros, tenint en compte les xifres que es van assolir el 2021 i el nombre de tècnics que poden venir per cada atleta que hi participa. A més, ha explicat que s'habilitaran zones perquè el públic pugui seguir l'esdeveniment, el qual incorpora cinc transicions en el recorregut "que donaran més joc i emoció a la competició".

Majoral ha posat de manifest la voluntat del comú per fer de Naturland un referent de l'esquí de fons i que la parròquia també ho sigui, tot exposant que "Sant Julià ha de créixer i ho pot fer en el món esportiu". Per cloure, han assenyalat que el ministeri de Salut ha aprovat un protocol específic per a la celebració i que es respectaran, en tot moment, les mesures decretades per evitar la propagació del coronavirus entre els atletes, els equips tècnics i el públic.