Carregant...

Detall de notícia

  • (Foto: M. P.)
Per Eduard Piera, 11/12/2021 A LES 13:03

Són a tot arreu

Andorra la Vella.- Una de les coses que més em va cridar l'atenció quan ara fa sis mesos vaig començar a fer informació esportiva aquí, a Andorra, va ser la presència que hi havia sempre en qualsevol dels actes de la ministra d'Esports o del secretari d'estat, i en moltes ocasions de tots dos. En un primer moment, ho vaig atribuir a què estàvem davant de grans esdeveniments, com l'arribada del Tour de França.

Amb el pas de les setmanes, però, anava observant amb certa expectació com la presència de la màxima responsable d'esports al país continuava sent important en qualsevol dels actes que s'organitzaven. En aquella segona reflexió, em vaig dir a mi mateix que això era perquè eren activitats organitzades per Govern i que, per tant, "tocava".

Però amb l'arribada del setembre i l'inici de les competicions regulars, veure a la ministra Sílvia Riva o al secretari d'estat Justo Ruiz en esdeveniments esportius, sigui quina sigui la seva magnitud, és un fet habitual. Tant que causa sorpresa. Estem acostumats tant aquí com fronteres enllà, a responsables d'esports que van als quatre actes "que toquen" i poca cosa més. Però en aquest cas, estem davant de dos polítics que realment creuen en l'esport i ho reflecteixen en les seves actuacions.

Què vull dir amb això? Doncs per mostra un botó. Et pots trobar a la ministra a un partit del FC Andorra enmig d'un temporal de neu, com la pots veure en competicions de base. I el mateix em val per al secretari d'estat, que tan aviat el pots veure en un partit del Morabanc com entregant trofeus a la base en una competició de karate. Igualment, a les seves xarxes socials sempre tenen un moment per felicitar un esportista, un equip o recordar que hi ha tal competició.

Aquest fet, que pot semblar irrellevant, no ho és perquè el Govern ha estructurat l'esport com un dels pilars estratègics de la diversificació econòmica del país. I la presència dels dirigents polítics en qualsevol de les activitats que es duen a terme només fa que reforçar aquesta idea. Allò de fets i no paraules, que cal veure-ho reflectit en el que manca de legislatura. Però, de moment, viscut el pas de l'equador i amb una pandèmia pel mig, les perspectives pel que fa a defensar el que es diu amb fets, en matèria esportiva, està ben encaminat.