Carregant...

Detall de notícia

  • Els jugadors que han fet història amb el 9 de 9 a San Marino. (Foto: FCSC)
Per Eduard Piera, 08/11/2021 A LES 09:40

Andorra tanca un Pre Europeu sub19 de FutSal per la història

San Marino.- Allò que semblava tan complicat quan a primers de la setmana passada la selecció sub19 de Futbol Sala iniciava el camí del Pre Europeu de la categoria s'ha aconseguit. Andorra va tancar dissabte aquesta fase preliminar amb 9 punts de 9 possibles i amb unes sensacions immillorables. El combinat dirigit per Aitor Garcia es va desfer, en la darrera jornada, sense massa miraments de l'amfitriona, San Marino, a qui va escombrar per 7-1. Aquesta victòria sumada al 4-1 davant Estònia i al 3-2 agònic contra Gal·les fan que la sub19 passi de fase amb una classificació immaculada: 3 victòries, 14 gols a favor i només 4 en contra.

Fins i tot la UEFA, des del seu perfil oficial, va lloar la gesta andorrana i la va qualificar d'històrica, ja que és el primer equip de la FAF que aconsegueix un triomf d'aquesta magnitud a nivell internacional en qualsevol de les categories i modalitats. El següent pas que hauran d'afrontar els joves futbolistes no serà fins al març, on es disputarà la segona fase de la competició i on tindran rivals de tanta entitat com Bèlgica, Ucraïna o Moldàvia.

El seleccionador nacional es va mostrar "emocionat per totes les felicitacions que hem rebut, de tot arreu!". Garcia va explicar que "és tancar un cercle; amb jugadors que he entrenat des de prebenjamins. Tothom ha estat molt professional i molt implicats des del primer moment". L'entrenador va tenir un record també per "tota la gent amb què hem treballat durant molts anys i d'aquí en surten els resultats". Pel que fa al campionat, Garcia va destacar que "la clau va ser la victòria contra Gal·les en el darrer minut".

Els jugadors també hi han dit la seva. Nil Manchado ho va descriure com a "històric. El que hem aconseguit quedarà per sempre". Per la seva part Hugo Albino va afegir que "fa dos anys ens vam quedar a les portes... i aquí hem jugat molt bé. Ho hem aconseguit". Pol Vilalta va indicar que "la clau del que hem aconseguit és tot el treball que hi ha darrere i creure que era possible aconseguir-ho".