Carregant...

Detall de notícia

  • El nou director tècnic de la FAN, Alfonso Maltrana, la directora de banca país d'Andbank, María Suárez, i el president de FAN, Joan Clotet, abans d'iniciar la roda de premsa d'aquest dijous. (Foto: L. G.)
  • El nou director tècnic de la FAN, Alfonso Maltrana, la directora de banca país d'Andbank, María Suárez, i el president de FAN, Joan Clotet, durant la roda de premsa d'aquest dijous a la seu d'Andbank. (Foto: L. G.)
  • El nou director tècnic de la FAN, Alfonso Maltrana, durant la roda de premsa de presentació d'aquest dijous. (Foto: L. G.)
Per L. G., 28/10/2021 A LES 13:20

Alfonso Maltrana, nou director tècnic de la FAN

Escaldes-Engordany.- La Federació Andorrana de Natació (FAN) ha presentat aquest dijous al matí al nou director tècnic, Alfonso Maltrana, qui substitueix a Hocine Haciane. L'acte, que s'ha celebrat a la seu d'Andbank, patrocinador de la Federació, hi han participat el nou tècnic, la directora de banca país d'Andbank, María Suárez, i el president de FAN, Joan Clotet. Així doncs, Suárez ha destacat la nova etapa que encara FAN amb l'arribada del nou responsable tècnic, tot ressaltant que malgrat que Andorra sigui un país de muntanya "la natació sempre ha estat un gran esport al país" que ha donat un molt bon resultat i ha aportat valors, com la superació i el sacrifici personal i una gran dedicació.

Clotet ha manifestat que Maltrana compta amb una gran experiència en el món de la natació en l'àmbit espanyol i ha ocupat al llarg dels últims divuit anys aquest càrrec al club Canoe madrileny, "un dels més capdavanters a Espanya". Així doncs, ha assenyalat que durant les entrevistes realitzar "ell li mostrava ganes" i "ens indicava com podíem créixer". "Ara mateix estem en un moment molt bo, no solament amb el canvi que farem, també amb els nedadors i nedadores, estem en un moment que mai havíem estat tan bé", ha dit, tot afegint que "les esperances que tenim són molt altes".

Per la seva banda, el nou director tècnic ha agraït la confiança que ha dipositat la FAN en la seva candidatura i ha afirmat que ha fet una aposta total per desplaçar-se a viure a Andorra. La seva voluntat, tal com ha comentat, és posar tota la seva experiència a disposició de la FAN, tot destacant que la seva filosofia de treball es basa "en el respecte" per acabar assolint grans nivells d'exigència i treball. En aquest sentit, ha posat de manifest que la natació, a diferència d'altres esports, requereix una feina "a llarg termini", i ha afirmat que posarà molt èmfasi "treballar i augmentar la base escolar. Volem augmentar la cultura de piscina entre els joves, no només de natació".

Cal recordar que al setembre Haciane va comunicar la seva desvinculació de la FAN per incompatibilitat laboral, just tres mesos després d'accedir al càrrec de responsable tècnic d'aquesta en substitució de Xavier Torrallardona.

Retirada de Mònica Ramírez

El president de la FAN també ha fet esment a la retirada de Mònica Ramírez quan acabi la temporada. D'aquesta manera, ha incidit en el fet que ha estat la millor nedadora "dona que hem tingut a Andorra" i ha afegit que "ha arribat a una edat on ja no pot compaginar la seva vida amb la natació. "Estar clar que per la natació andorrana perdem una bona atleta i una lluitadora perquè la veritat és que sempre ha estat a primera línia, però és la seva decisió", ha asseverat.

Per cloure, i qüestionat sobre l'estat de les quatre beques per obtenir l'ajuda del Comitè Olímpic Internacional, Clotet ha indicat que segueixen a l'espera de rebre resposta i "esperem que ens n'atorguin alguna". "Finalment segurament ens donaran cinc beques i crec que la natació n'hauria de tenir alguna", ha exposat.