• El podi masculí de la 34a Multisegur Assegurances Copa d'Andorra. (Foto: FAM)
  • El podi femení. (Foto: FAM)
Per Redacció, 27/10/2021 A LES 11:40

Òscar Casal i Roser Español, els vencedors de la 34a Multisegur Assegurances Copa d'Andorra

Andorra la Vella.- La 34a Multisegur Assegurances Copa d'Andorra ha tingut com a guanyadors Òscar Casal i Roser Español i ha estat l'edició de la tornada a la normalitat, després d'una passada temporada on les cancel·lacions estaven en l'ordre del dia a causa de la pandèmia de la Covid-19. Enguany, la temporada de curses de muntanya a Andorra ha tornat a gaudir d'un calendari molt complet, amb curses que s'han disputat a les set parròquies i amb unes participacions molt elevades. Per tant, des de la Federació Andorrana de Muntanyisme, afirmen que el balanç final d'aquesta edició ha estat molt positiva, assolint tots els objectius marcats. Casal ha obtingut un total de 560 punts, tres primeres posicions i dues segones posicions. El segon classificat ha estat el seu germà, Marc Casal amb un sumatori final de 400 punts i quatre primeres posicions. Els ha acompanyat al podi el també atleta de la FAM, Carlos Fernández amb un total de 330 punts finals. En categoria femenina absoluta, Español ha obtingut un total de 520 punts i tres primeres posicions. L'andorrana Ariadna Fenés ha estat la segona classificada amb 400 punts, una primera posició i tres segones posicions. Eva Puigdemasa ha estat la tercera classificada amb un sumatori final de 284 punts.

En total, s'han disputat onze proves entre els mesos de maig i octubre. La temporada va començar el 24 de maig, amb la disputa de la segona edició Nit de la Gallina, cursa organitzada pel Club Esportiu Sanlòria. El cap de setmana del 5 i 6 de juny va arribar el torn de l'Otso Travessa d'Encamp amb quatre distàncies disponibles entre les quals destacava la marató, novetat d'enguany. Una setmana més tard, el 12 de juny, tenia lloc a la parròquia d'Andorra la Vella la cinquena edició de la cursa Sant Bernabé, amb un traçat de quasi dotze quilòmetres i organitzada pel Club Pirinenc Andorrà.

El 20 de juny, s'havia de celebrar la Casamanya Extrem, prova organitzada per l'Esquí Club d'Ordino Arcalís, però es va haver de cancel·lar a causa de les males condicions meteorològiques. La cinquena cursa de la Multisegur Assegurances Copa d'Andorra va ser la novetat més destacada d'enguany. La Trail 100 Andorra Pyrénées, organitzada pel grup Ironman, es va celebrar a la parròquia d'Ordino el cap de setmana del 25 al 27 de juny, amb quatre distàncies disponibles.

El 25 de juliol, va arribar la cita internacional del calendari amb la celebració de la Comapedrosa Skyrace, proves també puntuables per a les Skyrunner Wold Series. Cal destacar que les dues curses que sumaven punts per a la Copa d'Andorra eren les distàncies de 18,6 i 24 quilòmetres. Al mes d'agost es va celebrar la Travessa de les Valls de Canillo, organitzada pel Soldeu Esquí Club i l'empresa 7sports. Un cap de setmana molt intens amb cinc distàncies disponibles i la possibilitat de córrer ambdós dies completant, així, diferents combinades.

El 3, 4 i 5 de setembre va ser el torn de La Sportiva Andorra Trail, cursa organitzadada per VSL Sports. Una prova molt exigent perquè els corredors havien de completar un pròleg nocturn i dues etapes de 29 i 33 quilòmetres en un mateix cap de setmana. El 12 de setembre tenia lloc la novena cursa del calendari amb la celebració de la Vertical dels Isards, organitzada pel Soldeu Esquí Club. Per a tancar el mes de setembre, el dia 25, es va disputar la quarta edició de la Jorma Urban Trail, organitzada pel comú d'Escaldes-Engordany. Una prova apta per a tots els públics amb tres distàncies disponibles que va recórrer diferents indrets de la parròquia.

Finalment, la darrera prova de la Multisegur Assegurances Copa d'Andorra 2021 es va celebrar el passat cap de setmana d'octubre. La Vertical Kilometer organitzada per Vallnord i el Club Pirinenc Andorrà va tancar una edició molt variada i exigent per a tots els atletes participants.