• Hillard remata per marcar el 2-0 per a Gal·les. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Per Eduard Piera, 19/10/2021 A LES 18:04

Una bona Isal no ha estat suficient per frenar a Gal·les

Andorra la Vella.- El futbol femení ha tornat aquesta tarda a l'Estadi Nacional amb motiu del Gal·les-Andorra de la fase prèvia de l'Europeu sub19. Les gal·leses són el rival més fort del grup on hi ha les andorranes, en el que també estan enquadrades Albània i Moldàvia, que aquest matí en l'obertura del campionat han empatat sense gols al camp de futbol de la Borda Mateu.

José Martín ha plantejat un 4-4-2 molt flexible, que en moments, i per articular millor la pressió es convertia en un 4-2-3-1 quan Rozas baixava al mig del camp per ajudar. I el sistema donava resultats, ja que les gal·leses, molt més fortes físicament no trobaven la manera de trencar la teranyina defensiva. A més a més, Andorra, avui de blau, amenaçava amb ràpides sortides al contracop portades per Laia Sin i Zoe Montero. En aquest context, si Gal·les volia marcar només ho podia fer mitjançant llançaments llunyans. I en un d'aquests la central Hillard, que s'havia sumat a l'atac, ha etzibat una forta canonada que a sorprès a Maria Isal per marcar l'1-0 als 22 minuts.

Aquesta situació ha animat a les gal·leses a intentar-ho més cops, però conscients d'aquesta situació, les defenses andorranes sortien al tall i evitaven els xuts. I com ha passat amb l'1-0, quan millor estava Andorra, i després d'amenaçar amb una contra que ha agafat la defensa rival descol·locada i ha obligat a intervenir a Middleton, molt segura amb el joc de peus, ha arribat el 2-0. Isal ha volat a la seva dreta per enviar un fort xut des de la frontal a córner. Però en el servei de cantonada, un altre cop Hillard, s'ha imposat per rematar al fons de la xarxa. Amb aquest resultat s'ha arribat al descans.

El segon acte ha començat amb les gal·leses volent sentenciar el partit per la via ràpida. Al 48, una altra brillant intervenció d'Alba Isal a una rematada a boca de canó i ha evitat el gol. Però, un minut després, l'àrbitre ha assenyalat penal i McAteer ha fet pujar el 3-0 al marcador. Tot i que la portera andorrana ha aconseguit endevinar el costat del llançament i tocar la pilota, el força del xut de la gal·lesa li ha impedit rebutjar-la. Aquesta jugada no ha desmoralitzat Isal, que ha continuat aturant pilotes com un rebuig de punys a una falta frontal botada per la mateixa McAteer.

Davant d'aquesta situació de ple control de les gal·leses, José Martín ha decidit moure la banqueta i als 10 minuts de la represa ha donat entrada a Neus Rosas i Celine Medina enlloc de Gemma Lluch i Zoe Montero. Gal·les ha aprofitat l'aturada també per fer un relleu, canviant Redford per Reynolds, donant l'inici a un carrusel de canvis que han anat aturant el partit i han impedit que aquest tingués el ritme de la primera part. I en aquest context han anat decaient els minuts fins arribar al 90, sense que el marcador es tornés a moure. La nota negativa ha estat la lesió de Laia Solé, que en un xoc al centre del camp, ha hagut de marxar del camp amb ajuda; tot i que ha tornat al camp coixejant.

FITXA TÈCNICA

Gal·les: Middleton; Redford (Reynolds, 57'), Smith, Hillard, Zoe Smith;Poole, Curran, McAteer (Meadows, 68'); Humphrey (Taylor, 57'), Mcgowan i Francis-Jones.

Andorra: Alba Isal; Lucia, Maria Moles (Chloe, 76'), Lia Gil, Jèssica; Gemma Lluch (Neus Rosas, 57'), Maria da Cruz, Laia Solé, Laia Sin; Meritxell Rozas i Zoe Montero (Celine Medina, 57').

Àrbitre: Tanja Racic (Bòsnia i Hercegovina), assistida per Jovanla Viserkruna, Karolin Kaivoja. Ha amonestat a Lucia (73').

Gols: 1-0 Hillard (22'), 2-0 Hillard (39'), 3-0 McAteer (p) (50')