• Marc Pujol anota el 0-1 als deu minuts de la primera part. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Per Eduard Piera, 12/10/2021 A LES 23:24

Marc Pujol guia a Andorra al primer triomf oficial fora de casa

San Marino.- Andorra ha aconseguit el primer triomf oficial fora de casa a San Marino, després de guanyar per 0-3 guiats per un gran Marc Pujol, autor d'un gol i d'una assistència. Per afrontar aquest partit, el seleccionador nacional, Koldo Álvarez de Eulate ha introduït fins a vuit canvis vers l'encontre contra Anglaterra. Començant per la porteria, donant entrada a Iker, i deixant el plantejament de cinc defenses, per un 4-4-2 més ofensiu, la tricolor ha dominat el partit per complet i s'ha mostrat molt còmoda en tot moment portant el pes del joc i tenen la possessió.

Els de Koldo han aconseguit obrir el marcador als 10 minuts gràcies a Marc Pujol, que amb un fort xut ha aconseguit superar la porteria de Benedittini, després que el porter sanmarinès hagués de rebutjar un remat anterior. Així doncs ben aviat, Andorra ha aconseguit fer el més difícil, que és obrir el marcador i canviar el plantejament defensiu que havia preparat el tècnic local. La primera part ha transcorregut sense que hi haguessin massa sobresalts. Els visitants han controlat la pilota davant una San Marino que no ha trobat el seu lloc al terreny de joc a causa del matiner gol de Pujol.

Un segon temps per emmarcar
La represa ha estat amb els mateixos jugadors que havien començat el partit, i la dinàmica semblava que aniria en la mateixa direcció. I tant era així que, als 13 minuts Andorra ha fet pujar el 0-2 al marcador. Una jugada d'estratègia dels de Koldo, en què Marc Pujol ha servit mil·limètricament per Moreno, qui des de la frontal ha etzibat un fort xut que ha batut Benedettini per anotar el segon gol i acostar més la novena victòria de la història i la primera fora de casa en partit oficial.

Estan dos gols per sota del marcador, els locals s'han intentat estirar més, tot i que tímidament. Les seves aproximacions, habitualment amb pilotes centrades a l'àrea acabaven totes a les mans d'Iker Àlvarez de Eulate. El porter del Villarreal, que tot just jugava el seu cinquè partit com a internacional absolut, s'ha mostrat molt segur en tot moment i no ha concedit cap segona jugada a San Marino.

Tot i que el partit estava encarrilat, els andorrans eren plenament conscients que un gol dels blaus els tornava a posar al partit i, jugant a casa, podien haver complicat el triomf. Per això en cap moment han perdut de vista la porteria defensada per Benedettini. I el premi del 0-3 i la rubrica definitiva al matx ha arribat al 88, quan Cucu s'ha valgut d'una nova assistència de Marc Pujol per superar el porter local i sentenciar l'encontre. Andorra fa història i per primera vegada aconsegueix sumar 6 punts en una fase de classificació internacional, i és la segona consecutiva que ocupa el cinquè lloc, tal com va passar en la de la Euro 2020, quan va quedar per davant de Moldàvia.

FITXA TÈCNICA

San Marino: Benedettini; Battistini, Simoncini, Fabbri, Grandoni; Enrico, Censoni (Ceccaroli), Golinucci; Mularoni (Vitaioli, 60'), Nanni i Tomassini (Hirsch, 68').

Andorra: Iker; San Nicolás (de Pablos, 90'), Alaveddra, Max Llovera, Cervós; Aláez, Marc Vales, Sergi Moreno (Marcio Vieira, 77'), Cristian Martínez (Jordi Rubio, 84'); Marc Pujol (Xavi Vieira, 90') i Cucu (Marc Rebés, 90').

Gols: 0-1 Marc Pujol (10'), 0-2 Sergi Moreno (53'), 0-3 Cucu (89')

Arbitre: Halil Umut Meler (Turquia). Ha amonestat a Simoncini (22'), San Nicolás (28'), Golinucci (53'), Censoni (66'), Grandoni (84').