Carregant...

Detall de notícia

  • L'equip andorrà fornat, d'esquerra a dreta, per Muxella, Montellà, Solsona i Ferré. (Foto: FotoEsport)
  • Raül Ferré en una de les ascensions aquest cap de setmana. (Foto: FotoEsport)
  • Montellà durant la participació al FIA Hill Climb Masters. (Foto: FotoEsport)
  • Marc Solsona amb el seu Speed Car GTR a la Rampla de Falperra. (Foto: FotoEsport)
  • Muxella fent una de les pujades que li va valer la novena posició en sub25. (Foto: FotoEsport)
Per Redacció, 11/10/2021 A LES 09:37

Tres pilots andorrans al top 10 de la categoria U25 del FIA Hill Climb Masters

Andorra la Vella.- La selecció nacional que va prendre part aquest cap de setmana al FIA Hill Climb Masters, disputat a la Rampa de Falperra, a la localitat portuguesa de Braga, va aconseguir situar fins a tres pilots entre els deu millors de la categoria de menors de 25 anys. Raül Ferré (Silver Car EF10), tercer; Marc Solsona (Speed Car GTR), cinquè; i Marcel Muxella (Formula Renault Alpa FR929), novè, van demostrar a Europa la bona salut de l'automobilisme andorrà i la bona feina que s'està fent des del programa de Joves Pilots de l'Automòbil Club d'Andorra.

En la Nations Cup, que ja és de categoria absoluta i es disputa per equips, la selecció formada per Ferré, Muxella, Solsona i Edgar Montella va acabar la competició en 12a posició. El cap de l'equip, Toti Sasplugas, va comentar que "ens hem desplaçat amb un equip molt jove al Masters de Braga, sens dubte el més jove dels inscrits, i hem situat els tres pilots U25 (Montellà va quedar fora d'aquesta categoria) en el top10 de la categoria" i que aquests resultats fan que "estiguem molt contents pel resultat conjunt i per l'experiència que han tingut ocasió de viure com a equip. Aquestes sensacions les han viscut en un traçat espectacular com és la Rampa de Falperra i un ambient de Muntanya indescriptible.". Sasplugas va destacar també la importància de poder-se mesurar contra els millors d'Europa i va afegir que amb aquests resultats "treballarem per a impulsar encara més, si cap, el Programa de Joves Pilots de l'ACA i perquè els nostres pilots continuïn creixent en aquest món tan difícil".

Per la seva part, Raül Ferré va explicar que "hem fet un equip molt jove en el qual la falta d'experiència ha estat un hàndicap. Per la meva part, he pogut fer podi de la categoria U25, pilotant un cotxe que no és l'habitual i crec que els cronos són decents amb l'EF10. Crec que hem fet una gran equip i hem tingut ocasió de viure una experiència inoblidable". Solsona va afegir que "he après molt i estar entre el Top5 en una classificació amb els millors d'Europa és un orgull". Per la seva part Muxella va comentar que "he aconseguit superar alguns dels rivals i em sento molt content i orgullós per la meva primera actuació a nivell internacional". Finalment Montellà va posar en relleu que havia estat "un espectacular cap de setmana en un escenari fantàstic. Crec que l'especialitat de la Muntanya s'està treballant molt bé dins del Programa de Joves Pilots i estic convençut que pot ser una bona 'pedrera' de pilots en un futur pròxim". Ara els pilots tant Montellà com Ferré ja tenen la mirada posada en la Pujada a Eivissa del pròxim cap de setmana, que és la penúltima prova del CEM 2021.