Carregant...

Detall de notícia

  • La ministra Riva i el secretari d'estat Ruiz durant la roda de premsa. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 04/10/2021 A LES 17:44

Només hi haurà 3 esportistes d'elit becats al 2022

Andorra la Vella.- Les beques per a esportistes d'elit es redueixen fins a tres de cara al 2022. La causa és la retirada de Mimi Gutiérrez i Lluís Marín, i que no hi ha hagut cap atleta dels altres programes que hagi promocionat fins aquest punt. Així doncs, actualment Mònica Dòria, Irineu Esteve i Joan Verdú són els tres únics esportistes que integren el darrer programa de les beques del Govern destinades a esportistes. Així ho han explicat la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el secretari d'Estat, Justo Ruiz, en la roda de premsa de presentació del programa ARA celebrada aquest dilluns a la tarda. Ruiz ha parlat precisament d'aquest fet i ho ha atribuït a quelcom conjuntural "per la retirada de dos esportistes que estaven dins aquest programa". El secretari d'Estat no s'ha mostrat preocupat i ha afegit que "el Govern no hem tret a cap esportista de les beques. Les baixes que hi ha hagut són per retirades o perquè les federacions no l'han sol·licitat".

L'executiu ha destinat a tot el programa un total de 291.496 euros. No obstant això, la ministra Riva ha afegit que "quan s'hagin resolt les beques d'estiu, que impliquen a tres atletes de la Federació de Muntanyisme, l'estimació és que la xifra es pugui elevar fins a l'entorn dels 320.000 euros". A més a més, la ministra ha exposat que, arran de la pandèmia mundial provocada per la Covid-19, el Govern després del diàleg fluid que manté amb les federacions "ha estudiat un canvi de criteri per a l'atorgament de les beques, ja que hem detectat que hi ha casos que es necessiten més aviat i d'altres que els resultats arriben quan la carrera està més avançada". Pel que fa al total d'atletes becats en els sis programes que té l'executiu i que abracen des de la base fins a l'elit, la xifra s'enfila fins a 51 esportistes.


La importància del CTEO
Un altre dels punts on la ministra ha posat especial èmfasi és en els treballs que el Govern està fent al Centre de Tecnificació d'Ordino. Riva ha exposat que, en el darrer any s'havien implementat serveis com els de la preparació física, la readaptació esportiva, i el servei de menjador i que s'havien millorat les instal·lacions amb maquinària nova, un nou espai de gimnàs, un espai de tecnificació per a la Federació de Golf, un ring per a la Federació de Boxa i que s'estava acabant d'adaptar el nou menjador. 

"En el marc de l'H23, el que volem fer és continuar amb la millora del CTEO i incloure nous serveis que permetin una optimització econòmica per a les federacions" ha dit Riva, que ha posat com a exemples la psicologia o la medicina esportiva, la fisioteràpia i l'habilitació d'una zona de recuperació i un servei de nutrició per als esportistes i que, en definitiva, les federacions tinguin més oportunitats de desenvolupar la seva activitat i puguin teixir sinergies amb el centre ordinenc.