Carregant...

Detall de notícia

  • L'entrenador Franco Gross comenta el partit amb un assistent. (Foto: FC Santa Coloma)
  • El capità Andreu Ramos el passat diumenge en el derbi colomenc. (Foto: FC Santa Coloma)
  • El nou 8 del Santa Coloma, Carles Coto. (Foto: FC Santa Coloma)
Per Eduard Piera, 22/09/2021 A LES 10:53

Amb la mirada a Europa

Andorra la Vella.- El FC Santa Coloma sempre és un dels ferms candidats al títol i un dels principals outsiders per tal de trencar l'hegemonia de l'Inter Escaldes en les darreres dues temporades. A més a més, des de fa anys, és un fixe entre els classificats per a competicions europees representant a Andorra. Aquest curs, l'equip colomenc inicia un projecte renovat que comença amb el canvi d'entrenador. Albert Jorquera va abandonar-ne la disciplina i va passar el relleu a un dels seus lloctinents, l'argentí Franco Gross. "Seguirem una metodologia de treball similar a la que vam tenir la temporada passada, amb voluntat de dominar els partits, tot i que intentaré donar-li a l'equip el meu segell" va reflexionar el tècnic argentí.

La plantilla ha tingut més de 20 moviments entre altes i baixes i això sumat a una pretemporada curta a causa de la participació en la Conference League ha provocat que "ens falten encara uns quants entrenaments per poder estar al punt que m'agradaria" va comentar Gross. No obstant això va recordar que "hem tingut una pretemporada curta perquè hem jugat a Europa, i estic segur que qualsevol dels jugadors signa aquesta situació". Quan als objectius, el tècnic va ser clar i va afirmar que "volem tornar a classificar-nos per jugar competició europea i lluitar el títol fins al final" va deixar clar el tècnic. 

En una línia similar es va manifestar el capità de l'equip, Andreu Ramos, qui va comentar que "hem tingut una pretemporada curta i amb molts canvis". Pel que fa a les fites que s'han marcat, el capità va afirmar que "som un dels equips més importants d'Andorra i el nostre primer objectiu sempre és guanyar la Lliga. I si no podem, sí que hem d'entrar a Europa".


La finiestra andorrana
Pel que fa al mercat de fitxatges, el Santa Coloma ha fet un esforç important i ha aconseguit el concurs de Marc Pujol, que torna al conjunt colomenc després d'estar els darrers cursos a l'Inter Escaldes. A més a més, han aconseguit atraure jugadors amb experiència internacional com és el cas del futbolista sorgit de la pedrera del Barça i amb experiència a Xipre, Malta i Bielorrussia, Carles Coto.

I és que cada cop més, jugadors com Coto escullen la Lliga Multisegur. "Estem a prop de casa i a més a més amb la possibilitat de jugar a Europa, i aquesta situació, per exemple no te l'ofereix la Tercera o la Segona B espanyola. Aquí al final jugues a Primera Divisió i la possibilitat de fer competició europea és un plus extraordinari" va reflexionar el jugador de Figueres. El futbolista va destacar també que "l'arribada al club ha sigut molt fàcil, ens han fet l'aterratge molt senzill als nous jugadors".