Carregant...

Detall de notícia

  • Els jugadors fan pinya després del primer gol de Marc Vales contra San Marino. (Foto: FAF)
Per Eduard Piera, 03/09/2021 A LES 10:40

La vuitena campanada

Andorra la Vella.- La Selecció va fer bons els pronòstics i després de guanyar a San Marino per 2-0, en el primer partit amb públic des de l'inici de la pandèmia, la tricolor acumula vuit victòries des de que va començar a competir. Un camí, el del triomf, que es va obrir en el partit amistós que es va jugar contra Bielorrussia, al Comunal el 26 d'abril del 2.000, i on  hi van prendre part Ildefons Lima amb 20 anys, l'actual seleccionadr Koldo Álvarez de Eulate sota pals o el president de la Federació Fèlix Àlvarez, i l'actual director tècnic, David Rodrigo, coma seleccionador.  Els gols d'aquell partit van anar a càrrec dels històrics Lucendo i Juli Sánchez.

La segona victòria va trigar dos anys en arribar, concretament el 17 d'abril del 2002, en un nou partit amistós, en aquesta ocasió contra Albània, de nou al Comunal i amb gols d'Emiliano González i Manolo Jiménez. El primer tromf en partit oficial i tercer de la història de la Selecció va ser a l'octubre del 2014, en les classificatòries pel Mundial del 2006 a Alemanya, on un gol de Marc Bernaus davant Macedònia (avui Macedònia del Nord) va valdre els tres punts. 

Des d'aquest triomf fins al següent, la Selecció va aptir una llarga travessia pel desert de 13 anys. Malgrat tot, al 2017 i en un partit amistós precisament contra San Marino, la tricolor va trencar aquesta mala dinàmica aconseguint el quart triomf i primer de la història lluny del Principat, gracìes als gols d'Ildefons Lima i Cristian Martínez. Aquell mateix any, al juny, arribaria la cinquena victòria, de nou en partit oficial. En aquest ocasió a casa, davant d'Hongria, i per 1-0 amb gol de Marc Rebés. Va suposar també la primera que s'aconsegui a l'Estadi Nacional i que va valdre tres punts en la classificació per la Copa del Món del 2018, que es va disputar a Rússia.

Leichstenstein va ser la víctima número 6 d'Andorra, que va aconseguir derrotar el país centreuropeu al març del 2018 en un partit amistós disputat a la Línia de la Concepciónamb un nou gol de Marc Rebés. Finalment, la setena fins avui i tercera en partit oficial, es va aconseguir en la ronda classificatòria per a l'Eurocopa del 2020 a casa, davant Moldàvia, i amb un gol de Marc Vales. Aquesta va ser també la primera que la Selecció va aconseguir en un partit classificatori per un Campionat d'Europa, ja que les dues anteriors eren per a classificatòries del Mundial.  Ara amb el triomf d'ahir contra San Marino, s'assoleixen les 8 victòries, 4 en partits oficials, s'aconsegueix la renta més gran i és el primer cop que es guanyar dos vegades a la mateixa selecció.