Carregant...

Detall de notícia

  • L'equip tècnic del Barça d'hoquei encapçalat per Edu Castro. (Foto: E. P.)
  • La plantilla del Barça fa pinya a l'acabar l'entrenament. (Foto: E. P.)
  • Un jugador fent un llançament a porteria. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 15/08/2021 A LES 10:43

Cercant la normalitat

Encamp.- L'FC Barcelona d'hoquei va acabar divendres l'estada de pretemporada a Encamp. És el tercer any consecutiu que la localitat encampadana és l'escollida per la secció més llorejada del club per tal de fer un dels trams de preparació de cara al nou curs esportiu. No obstant això, tant la del 2020 com la d'enguany estan marcades per les restriccionsa les què obliga la pandèmia mundial de la Covid-19. "Aquí (a Encamp) podem treballar molt bé. És fàcil poder seguir les mesures, les instal·lacions són molt bones, i la temperatura ens permet entrenar tant dins com fora del pavelló" reflexionava el tècnic del Barça, Edu Castro, qui afronta la cinquena temporada com a primer entrenador de l'equip. 

"En general, durant la pretemporada, podem treballar amb una certa normalitat tant l'apartat físic com el tàctic" va comentar Castro que va afegir que "el més complicat tant l'any passat com aquest ve després, quan comença la temporada i tenim la incertesa de saber si es podran jugar tots els partits, si hi haurà públic als pavellons... aquí sí que cal fer un treball extra a nivell mental per als jugadors". Especialment aquest treball psicològic es va haver de fer en el retorn als entrenaments i la competició després del confinament. El tècnic del Barça d'hoquei va explicar que "durant el confinament vam haver de ser imaginatius, fer sessions de zoom per no perdre la força del grup... van ser mesos molt durs la veritat".

Un dels mites de l'equip, el porter Aitor Egurrola, va comentar que "esperem que aquesta pugui ser una temporada el més normal possible i que l'afició pugui tornar ben aviat a les pistes". "Al final t'adaptes a jugar sense gent, però sí certament és molt trist no tenir l'escalfor de la grada" va afegir Egurrola. El porter va recordar la incertesa de les primeres setmanes perquè "no ens ho esperàvem. Primer ens van dir 15 dies i després van acabar sent dos mesos. Va ser un temps molt complicat de gestionar". 

"Afrontem la temporada intentant aconseguir la màxima normalitat possible" va comentar el jugador, Pau Bargalló, que va afegir que "jugar sense públic va ser molt rar, però sabíem que ho havíem de fer així per tornar a jugar i de mica en mica, el públic ha anat tornant". Bargalló, que també és capità de la selecció espanyola, va explicar, en referència a l'europeu que s'ha de jugar al novembre "tenim molta incertesa perquè no sabem si es farà. Ara ens centrem únicament amb l'equip i si al final és disputa, ja hi pensarem".


Màxima exigència
"Som el Barça i l'exigència sempre és guanyar tots els títols" va deixar clar Egurrola. En el mateix sentit, el tècnic va afegir que "tenim moltes ganes de començar a competir. Ara bé la Lliga Catalana i la volem guanyar. És el títol de la nostra federació, i la primera temporada d'estar aquí que no ens la vam endur, ja va ser començar amb mal peu". Cal recordar que la temporada passada, el Barça es va adjudicar 3 dels 5 títols en joc, però per Egurrola "perdre com ho vam fer a la Lliga Europea et deixa una espina clavada". En el mateix sentit Bargalló va deixar clar que "la nostra intenció és guanyar tots els títols que hi ha en joc, començant per la Lliga Catalana".

Projecte consolidat
"És un perill perquè entrenar és comunicar i has d'anar variant el missatge. Intentem sorprendre als jugadors" explicava Castro per tal de mantenir la motivació del seu equip després d'estar a punt d'arrencar la seva cinquena temporada al capdavant de l'equip. No obstant això, el tècnic va deixar clar que "entrenar aquest grup ho fa molt fàcil". I és que en aquest sentit, cal recordar que en l'esport d'elit actual, que els entrenadors es mantinguin molt temps en el mateix equip, i més si com és el cas del Barça d'hoquei pràcticament no hi ha entrades ni sortides, i en el que el nivell d'exigència és altíssim, és un rara avis. Castro però va comentar que "encara m'agradaria continuar alguna temporada més".