Dissabte 09 de novembre de 2024
|
03:36 H
Una imatge dels esquiadors a Noruega. (Foto: FAE)

Setmana profitosa a Noruega de l'equip d'esquí de fons

Andorra la Vella.- L’expedició d’esquí de fons formada per Irineu Esteve, Carola Vila i l’espanyol Imanol Rojo, i els joves Quim Grioche i Gina del Rio, a més del cos tècnic encapçalat pel director Joan Erola es va desplaçar la setmana passada a Sadnes, Noruega, en el que ha estat considerada com a una setmana "molt profitosa". S'han fet diverses sessions d’entrenaments i tres jornades de competició en el Blink Festival.

La concentració va anar “molt bé”, segons ha explicat Erola, ja que van poder “completar la planificació prevista, amb tirades molt llargues de roller-ski que a Andorra no podem fer”.

La primera cursa va ser la Pujada a Lysebotn, competició a la qual tornava l’expedició andorrana després del parèntesi de l’any passat per la pandèmia. “Va anar molt bé, estaven els noruecs, i alguns francesos, finlandesos i suecs”, ha explicat Erola, que ha destacat que tant Esteve com Vila “han millorat els seus cronos de fa dos anys, la qual cosa demostra una bona progressió”. A la competició van participar un total de tretze nacions. Esteve va finalitzar quart amb un crono de 29.42,2, a 46 segons del guanyador, Gaute Kvale (28.56,2). Per la seva part, Vila va finalitzar 22a, amb 38.41,3, a 7.55,9 de la guanyadora, Therese Johaug, que es va imposar amb 30.45,4. Els júniors Gina del Rio i Quim Grioche van ser 6a i 22è, respectivament. “En general, molt bé. Sobretot volíem veure una mica com estaven. La Carola i l’Irineu van baixar el temps que tenien de fa dos anys, amb el mateix recorregut, i estem contents”, ha dit Erola.

Circuit de Sadnes

Per a la segona cursa, al circuit de roller-skis de Sadnes, es va realitzar prèviament un pròleg, on es classificaven els 35 millors, i on els júniors no competien. Tant Del Rio com Grioche van córrer, segons Erola, “una carrera normal en clàssic, amb Gina 8a i Quim en una cursa que no li va anar tan bé”, en vuit i catorze quilòmetres, respectivament.

Al pròleg on corrien Esteve i Vila, els dos van entrar entre els 35 millors: Esteve va ser 27è amb +25,3 i Vila 30a, a 38,02 del millor temps. En la cursa posterior, de deu quilòmetres per a la categoria femenina i de catorze per a la masculina, Vila va ser 25a, amb 27.53,6, a 3.20,6 de la guanyadora, Tiril Udnes Weng (24.33), mentre que Esteve va finalitzar 21è amb +38,4 (30.25,0) respecte al vencedor, Havard Solas Taugbol (29.46,6). “Carola i Irineu es van classificar bé”, ha explicat el tècnic de l’equip andorrà, que hi ha afegit: “L’Irineu va estar en el grup de davant fins al final, i van entrar tots a l’sprint i va acabar el 21è, amb una bona cursa”.

190 quilòmetres entre tres

Diumenge es va celebrar l’última carrera, 190 quilòmetres per equips, “una cursa poc habitual per a nosaltres, però que vam fer com un entrenament de qualitat”, en paraules d’Erola, amb un conjunt format per Esteve, Rojo i Vila. Vila va fer 40 quilòmetres, Esteve 70 i Rojo, 80. “Va ser un molt bon entrenament. Eren setze equips i vam acabar l’11 o el 12 perquè són equips especialistes en aquest tipus de curses, i nosaltres anàvem a buscar entrenament de qualitat perquè el tema de remar és una part nostra important per al circuit de Copa del Món. Aquí hi havia els millors remadors, i sempre va molt bé per avançar en aquest aspecte tècnic de la nostra disciplina”, ha dit Erola.