Carregant...

Detall de notícia

  • Gazave durant l'entrenament amb els joves. (Foto: E. P.)
  • Una de les joves patinadores. (Foto: E. P.)
  • Czisny mostrant a una jove patinadora un moviment. (Foto: E. P.)
  • El bon ambient està present en tot moment com ho demostra Browning. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera / Lorena Giménez, 08/08/2021 A LES 11:59

El Palau de Gel es vesteix de gala per les estades d'estiu

Canillo.- El Palau de Gel de Canillo s'ha vestit de gala, durant aquests darrers dies, per dur a terme les estades de patinatge sobre gel i ha comptat amb la presència de dues figures de la disciplina, com són la campiona dels Estats Units i ex patinadora Alissa  Czisny i el quatre vegades campió del món entre el 89 ni el 93, el canadenc Kurt Browning. Czisny, que era la primera vegada que visitava Andorra va quedar encisada pel Principat i va explicar que "no ho coneixia, no havia viungut mai i estar aquí al bell mig de les muntanyes i poder entrenar en aquest entorn és fantàstic!". Pel que fal treball amb la vintena de patinadors joves que hi ha a l'estada i que són arribats d'arreu, l'estrella nord americana va destacar que "m'agrada poder compartir amb altres patinadors el que estimo. A banda d'un entrenament que relaitzem tots plegats al campus, també és una experiència per intercanviar els nostres coneixements amb els altres i ajudar-los a millorar". 

Browning és va manifestar en una línia similar i va recordar que "l'estiu passat ja vam tenir la voluntat de venir aquí a entrenar i poder conèixer aquesta part del món, però a causa de la pandèmia no va ser possible". No obstant això, va destacar que "l'experiència que estem vivint és molt interessant. Estem treballant amb joves que no són nord americans i la manera que tenen d'enfocar les coses és molt diferent. Estem fent una feina que és molt enriquidora per tots". El canadenc no va dubtar en afirmar que "si la temporada vinent ens tornen a convidar, estarem aquí. Les instal·lacions, l'entorn ... ho fan un lloc molt atractiu per poder fer un bon entrenament".

Quant a la vessant més tècnica, l'entrenador francès Romain Gazave va explicar que "la nostra idea era poder comptar amb estrelles americanes i europees per poder treballar amb patinadors joves d'Andorra, França i Espanya i així veure noves metodologies de treball per aquests patinadors" i va destacar que "aquí tenim unes grans instal·lacions per poder ajudar a millorar aquests nois i noies que han vingut a les estades".

De la mateixa manera Czisny va apuntar al retorn a Andorra i va obrir la porta a "fer-ho fins i tot amb un espectacle a banda dels entrenaments". Les dues estrelles del patinatge van deixar clar en tot moment la qualitat de les instal·lacions i la facilitat amb que estaven treballant amb el grup de patinadores joves que tenien. Aquesta doncs, tot sembla indicar que no serà la darrera vegada que les estrelles de la pista de gel tornin a Andorra, sempre i quan la situació sanitària ho permeti.