Carregant...

Detall de notícia

  • El president de la FAF, Félix Álvarez, i el director de la Creu Roja, Jordi Fernàndez, conversant a la botiga solidària. (Foto: FAF)
  • La presentació de les noves equipacions de la FAF amb la presència de personal sanitari. (Foto: FAF)
Per Eduard Piera, 28/07/2021 A LES 12:13

La FAF redobla l'acció solidària

Escaldes-Engordany.- Solidaritat. Aquest és sens dubte un dels mots que més ha ressonat arreu del món des de l’inici de la pandèmia mundial provocada per la Covid-19 i que ha tingut una especial incidència en les persones més desafavorides, així com en els negocis i activitats com les esportives que requereixen la presència física dels participants. Malgrat aquests condicionants, i tot i les dificultats d’un 2020 que ningú s’esperava en repicar la darrera campanada del 31 de desembre, la Federació Andorrana de Futbol ha redoblat esforços i ha posat encara més èmfasi en el seu vessant com a motor per ajudar la societat.

En aquest context, una de les accions més importants que es van dur a terme durant la passada anualitat, va ser la col·laboració amb la Creu Roja Andorrana i, particularment, amb la botiga solidària que l’ONG té a les seves dependències per tal d’ajudar amb productes de primera necessitat a les persones més necessitades. Així doncs, des de la FAF es va aconseguir una recaptació en articles essencials que es va enfilar fins als 585 quilos.


Aquesta no va ser l'única actuació que es va dur a terme en clau pandèmia. La presentació de la nova indumentària de l’ens federatiu i la renovació del contracte amb la firma de roba esportiva Macron, van servir d’escenari per tal d’homenatjar als professionals sanitaris que van estar al peu del canó i que encara avui dia lluiten per derrotar la Covid-19 i que la vida pugui tornar a la normalitat. La plaça del Cloud es va vestir de futbolista el passat 24 d’agost i amb la presència de personal del SAAS i de la Creu Roja, els dirigents federatius els van fer entrega d’una de les noves samarretes, a banda d’un sentit aplaudiment.

 

Acords de col·laboració
En el marc de la col·laboració amb entitats socials, la FAF va renovar l’acord amb la Creu Roja Andorrana, pel qual l’ens federatiu va fer una aportació de 30.000 euros per tal que l’ONG pogués adquirir una nova ambulància medicalitzada, que tant pot funcionar com a vehicle polivalent o com a unitat de suport vital. Cal recordar que l’acord té, com a base principal, que la Creu Roja executiu el servei preventiu d’atenció mèdica a tots els partits de la Lliga Multisegur Assegurances i de la Lliga Unida, mentre que la FAF manté el compromís amb diverses accions socials a benefici de l’entitat, com ja va ser la recollida d’aliments.


Un altre dels punts de trobada que té la Federació és amb els Special Olympics. En aquest cas la FAF va apostar també per la renovació del conveni que ja hi havia, i que comporta accions de col·laboració, com va ser la celebració d’un torneig amistós de futbol sala entre jugadors de les diferents seleccions al qual va participar també el president, Fèlix Àlvarez, i els esportistes dels Special Olympics, així com un entrenament conjunt amb la selecció absoluta. En la mateixa línia, la FAF manté la col·laboració amb AUTEA, que des de l’entitat es valora molt positivament.


D'aquesta manera i tal i com es detalla en el seu Pla Estratègic 2021-2024, la Federació Andorrana de Futbol es mostra com una entitat moderna, compromesa a nivell social i ben organitzada que no només promou l'esport, sinó que també busca proporcionar un impacte positiu en la població andorrana a traves de la plataforma del futbol.